Back to All Events

Kaisa Ling Thing - "Nii kole mees" plaadiesitlus Tartus

  • Athena keskus 1 Küütri Tartu, Tartu maakond, 51005 Estonia (map)
untitled-5545.jpg

Kaisa Ling Thing esitleb 27. novembril Athena keskuses oma debüütalbumit „Nii kole mees“.

Kaisa Ling Thing on ellu kutsutud, et tutvustada ning väärtustada muusikat, mida esitasid 1920ndatel ja 30ndatel USA mustad bluusilauljad nagu Ma Rainey, Bessie Smith, Alberta Hunter, Ida Cox ja paljud teised. Tegu oli halastamatu ning keerulise ajastuga, mil mustad naised olid ühiskonna kõige represseeritum lõige. See jättis neile aga ootamatult suure vabaduse öelda välja see, mida teised ei saanud või ei julgenud. 

Kauamängival „Nii kole mees“ leidub laule, mis räägivad seksist, rassismist ja vägivallast - seda kõike vodevillile omase ümberütleva huumori prisma läbi.

Projekti eestvedaja ja laulja Kaisa Maria Ling on pühendunud naisbluusi uurimisele ning koondanud enda ümber hulga muusikuid ja kaasamõtlejaid eesotsas Blues Estonia pealiku, pianist Rene Pauli ning laulusõnade tõlkija ja bluusimuusiku Aapo Ilvesega. Koosseisu kuuluvad lisaks kontrabassist Silver Sirp ning trummar Rait Ress. Plaadil teevad kaasa aga Peep Kallas, Argo Toomel, Jason Hunter, Vello Annuk, Erki-Andres Nuut ning Rene Paul.

Kaisa Ling - laul
Rene Paul / Erki-Andres Nuut - pianiino
Argo Toomel - kontrabass
Peep Kallas - trummid


Sündmuse kaanefoto: Gabriela Liivamägi